Лудогорец е много близо до сделка с Макаби Хайфа за фланговия

...
Лудогорец е много близо до сделка с Макаби Хайфа за фланговия
Коментари Харесай

Лудогорец продава футболист за един милион евро

Лудогорец е доста покрай договорка с Макаби Хайфа за фланговия нападател Мавис Чибота.
Утре крилото би трябвало да мине наложителните медицински прегледи. Ако резултатите от тях са положителни, то Чибота ще премине в редиците на израелския първенец и водач сега в шампионата. Трансферът би трябвало да бъде приключен до вечерта на 3 февруари, когато затваря пазара в Израел. За правата му клубът от Хайфа ще заплати 1 милион евро на Лудогорец. Договорът на играча пък ще бъде за 3.5 години. Според него той ще получава сред 250 и 300 хиляди евро на сезон.

Преговорите сред двете страни вървяха много дълго време. Първоначално Макаби даваше 800 хиляди евро за Мавис, до момента в който разградчани желаеха сред 1.2 и 1.3 милиона евро. В последна сметка управленията на двата клуба си стиснаха ръцете. Интересът на тима от Хайфа е още отпреди година, само че в предходните два трансферни прозорци до договорка не се стигаше. През есента 25-годишният Чибота изигра 16 турнирни мача, в които вкара 3 гола. Записа 2 дуела за купата на България, бе прецизен при 4:0 над ЦСКА за Суперкупата, бе на терена и в 11 срещи в евротурнирите.

Мавис дойде в Лудогорец преди старта на сезон 2019/20. През нито една акция обаче не съумя да се утвърди като корав титуляр. Именно това е и повода да бъде продаден. Лудогорец притегли две крила – Спас Делев и Рик Джонатан от Бразилия.
Преди часове в профила на Чибота в " Инстаграм " се появи негова фотография с надпис " Добре пристигнал! " и израелския байрак.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР